1,412 читачів

Була травичка, а стала пташечка

13717259_1283511378333163_5977439316776993315_o

“Молодій Просвіті” довелося докласти чимало зусиль, щоб мистецтво соломоплетіння завітало в Місто Добра.


Такі метаморфози і чудові перетворення відбувалися в бібліотеці-філіалі №10. І не просто так, а під час майстер-класу, який проводила людина унікальних знань і вмінь Леся Колосенко.

Спробувати свої сили в цьому виді традиційного, але призабутого, мистецтва прийшло півтора десятка охочих. Намагалися подружитися з травичкою і зробити дуже гарні вироби жінки в літах, молоді матусі та їхні дітки. Бібліотекари не залишилися осторонь і теж доєдналися до етнографічного гурту.

А Лесю Колосенко можна слухати довго. Вона між рухами і творенням іграшки розказує лекцію про солярні знаки, властивості трав, техніки плетіння, давні традиції. Час минає під час майстер-класу зовсім непомітно. І от були кілька пучків трави, а дивишся – і вже пташина шийку вигинає. Дзьоба свого догори задирає.

А пташки всі різні, бо висушених рослин багато, і кожен може проявити свою фантазію, прикрашаючи їх. У когось павич хвоста розпустив, дехто родину фазанів зробив, а інший лебедем хвалиться. Усі понесли додому гарний настрій і чарівне птаство.

І не хотілося людям йти з бібліотеки додому. Так по-рідному пахнуло там сіном, нагадуючи про рідні краї, далеке дитинство і плоди радісної праці. Тож дякували Лесі щиро, за можливість пережити ці моменти єднання з чимось рідним, тим що ще не втрачено, тим, що називається Україна.

Більше фото тут

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: