1,650 читачів

День Вишиванки у Білій Церкві

Fx1fFQkDDdE


Дощик почекав, поки діти у вишиванках запустять кульки, і лише тоді пішов…



Друга половина травня не балує білоцерківців лагідним теплом. І коли в місті відбуваються святкування і масові заходи, то містяни з пересторогою дивляться в небо, вишукуючи там ознаки негоди.

Погода знову внесла свої корективи і під час відзначення Дня вишиванки. Хмари насправді затягнули півнеба. Час від часу накрапав прохолодний дощик. А тим часом на площі Шевченка зібралися охочі вшанувати вишиванку на святі організованому білоцерківською “Молодою Просвітою”, за підтримки ГО “Дієва молодь” та відділу в справах сім’ї та молоді БМР.

Поки гарно, по-українському вбрані діти з танцювального колективу “Надія” готувалися до виступу, лунала патротична музика, хоча були побоювання, що звукопідсилювальна апаратура може вийти з ладу. Подумалося, що квоту на українську музику в радіоефірах можна закривати з легкістю. У нас напрочуд музично талановитий народ. А щоб дітвора не почала мерзнути, програму святкування довелося скоротити і розпочати завчасно.

Маленькі танцюристи показали справді гарне шоу. Українські танці у їхньому виконанні зірвали гучні аплодисменти. Побачивши таке видовище на площу почали поспішати перехожі, багато з яких вдягнули у цей день на роботу вишиванку. А ще для присутніх заспівали Ольга Оверченко і Даніела Ямпольська. Біла Церква багата на таланти і шанує один із символів України — вишиту сорочку.

Крім того, дітвора отримала солодкі призи за участь у вікторині. А ще дуже багато людей змогли зробити патріотичне фото на тлі великого національного прапора. От було б цікаво зробити моніторинг соціальних мереж і побачити скільки на профілях користувачів зявилося “аватарок” на синьо-жовтому тлі у вишиванках. Якщо побачите нову аву на тлі прапора у своїх друзів – знайте, фото зроблене в ‪#‎ДеньВишиванки‬.

Апфеозом святкування став одночасний запуск в небо 150-ти повітряних кульок. Вони були білого, чорного і червоного кольорів. На мить здалося, що саме небо було вишитим легендарними кольорами. Це викликало справжнє захоплення у дітлахів, які запускали кульки в небо і радісні посмішки у дорослих.

Готуємося до традиційного літнього мегапараду до 25-ї річниці відновленої Незалежності. Прийдемо святкувати День відродження країни у вишиванках. Покажемо, що ми козацького роду і нехай на всіх у Мордорі гикавка нападе. До зустрічі влітку!

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: