1,868 читачів

Франко як Каменяр і лірик розкрився у виступах білоцерківської молоді

22519907_1898738820143746_2100760491597837608_o

В Центральній міській бібліотеці відбувся конкурс читців поезії великого Каменяра, організований Білоцерківською ЦБС та місцевими осередками “Просвіти” й “Молодої Просвіти”. Два з половиною десятки школярів та студентів читали вірші Івана Франка й показували сцени за мотивами його прози.

Виконання було з різним рівнем акторської майстерності, але у всіх було велике старання не лише вибороти цінні призи, а й познайомити присутніх із творчою спадщиною видатного українця.  За рішенням журі на чолі з головним просвітянином міста Костянтином Климчуком перемогу в конкурсі здобули студенти гуманітарно-педагогічного коледжу Софія Несвідоміна і Кирило Гайдаєнко.

Серед учнівської молоді перше місце розділили Валерія Пєнязькова (гімназія №2) та Анастасія Василюк (БНВО “Перша Білоцерківська гімназія”).

Друге місце – Альона Кубашевська (БЗШ №7), Аня Агалієва (колегіум) і Діана Пилипенко (БСШ №9).

Третє місце вибороли Марія Малютіна (БЗШ №21), Анастасія Сокол (БНВО “Перша Білоцерківська гімназія”), Катерина Стороженко (БЗШ №11), Каріна Вараді (БЗШ №13) і Валерія Мішустіна (БЗШ с. Шкарівка).

Дарина Шемчик (гуманітарно-педагогічний коледж) посіла друге місце серед студентської молоді.

Переможці й призери отримали збірки Івана Франка (меценат Олександр Миколаєнко БФ «ЧАС ЗМІН»), захоплюючий роман Василя Кожелянка «Дефіляда в Москві» (меценат Тетяна Виговська «Молода Просвіта»), а також призи від Надії Гаврилової (ГО “Жіноча громада”) та Білоцерківської ЦБС.

Більше фото тут

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: