1,097 читачів

Атака клонів, або чи коле правда очі

1197181

Чи перерахуємо усі обіцянки-цяцянки чудо-депутата?

Нарешті це сталося. На шпальтах білоцерківських видань починає розгортатися дискусія, яка може народити істину. Може тоді впаде облуда з очей білоцерківської громади і вона, дозволю собі процитувати Михайла Горбачова, зрозуміє «хто є ху насправді».

У відповідь на публікацію в тижневику «Майдан-Брок» статті «Льодову арену обіцяв утримувати нардеп, але фінансує екс-міністр» викликала відповідь обуреної громадськості в особі Ігоря Підцерковного. Останній впхнув за гроші (а може головні редактори щиро йшли йому назустріч і безкоштовно надавали газетні площі) гнівну статтю у газету «Копейка» та ще одне білоцерківське видання, в якому вщент розніс роботу Тетяни Виговської, не поскупившись на «викривальні» епітети.

Ігор Підцерковний гнівається на те, що Тетяна Виговська написала про обіцянку Віталія Чудновського утримувати Льодову арену. Народний депутат, стверджує Підцерковний, нічого не обіцяв: «Коли ж говорити про подальше утримання даного спортивного об’єкта, то варто нагадати, що таких зобов’язань народний депутат ніколи на себе не брав». Видно, що Ігор Підцерковний чоловік непростий, бо точно пам’ятає, що не обіцяв нинішній член парламенту. Але газета «Гриф» на своєму сайті, а паперовий носій можна знайти в бібліотеках та архівах, дає протилежну інформацію. «Так незабаром у місті створюватиметься Центр олімпійського резерву. Додасть позитивного результату у вихованні молоді й відкриття Льодової арени. До речі, Віталій Чудновський серйозно візьметься за утримання цього льодового спортивного комплексу.» (http://www.grif.kiev.ua/articles/lifestory/20958.html). 

1197181

Крім того, за логікою пана Підцерковного громаду міста вводить в оману не тільки журналіст Тетяна Виговська, але й сам голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, адже та ж таки газета «Гриф» стверджує: «Цікава деталь, після здачі цього об’єкту під ключ (Льодової арени), його утримання ляже на плечі, як неодноразово підкреслював губернатор під час всіляких зустрічей з журналістами, народного депутата Віталія Чудновського, який нині є претендентом на крісло у Верховній Раді від нашого, 90 округу.» (http://www.grif.kiev.ua/articles/20967.html). Автор обох публікацій «Грифа» Андрій Петров чомусь не викликав гніву Ігора Підцерковного, хоча це ж він є першоджерелом дезінформації. А може таки справді під час виборчих перегонів у кандидатів язик стає без кісток?

У іншому білоцерківському тижневику пан Підцерковний також від імені громади виправдовує Віталія Чудновського і стверджує: «…благодаря стараниям Виталия Чудновского город, наконец-то, получил Ледовую арену!». А яким чином депутат ВРУ міг вплинути на її будівництво? Кожен бажаючий може знайти Постанову Кабінету міністрів України від 3 жовтня 2007 р. № 1194 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Хокей України». Підписав її тоді ще прем’єр-міністр В. Янукович. У цей же час Віталій Чудновський перебуває у лавах БЮТ. Порядок використання коштів затверджено Постановою КМУ від 26 січня 2011 р. № 68. Тоді прем’єром був уже Азаров. Невже у Віталія Чудновського такі тісні зв’язки із лідерами «регіоналів», які запроторили лідера БЮТ за грати? А якщо питання перерозподілу державних бюджетних коштів вирішується на особистому рівні чи дзвінком по телефону, то такі дії у всьому світі мають чітке визначення і, зазвичай, караються тривалими строками ув’язнення.

На пленарному засіданні сесії Білоцерківської міської ради питання про фінансування Льодової арени піднімалося і міський голова Василь Савчук назвав конкретні цифри і джерела фінансування цієї спортивної споруди. Стало зрозуміло, що якби не наш земляк Костянтин Єфіменко, то каталися б білоцерківські дітлахи ковзанами по бетону, а не льоду. Людина підтримує спорт, будує потужне підприємство, справді залучає інвестиції й не сипле пустопорожніми обіцянками.

Не варто Ігорю Підцерковному спекулювати на питанні юних хокеїстів та «ненароджених онуків», адже саме «Майдан-Брок» своїми публікаціями довів, що зупинки занять є плановими, а роботи регламентними. Також був надрукований коментар директора Льодової арени та тренера хокейної секції, у яких вони заспокоюють громаду міста.  

А давайте тепер згадаємо, що ще «не обіцяла» людина обрана по 90-му виборчому округу. Можливо створення будинкових комітетів, щоб вирішити проблеми утримання будинків та прибудинкових територій за рахунок місцевого бюджету? Обіцяв, та не чутно на засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради про затвердження статутів таких об’єднань. Також не було повідомлень про розгляд у Верховній Раді України законопроекту «…який регламентуватиме Білій Церкві статус пріоритетного розвитку.

– При таких умовах, – підкреслив народний депутат, – у місті задіюватиметься зовсім інший інвестиційний клімат, оскільки інвестор матиме правовий захист своїх інвестицій.» (http://www.grif.kiev.ua/articles/lifestory/20958.html). Минуло вже дев’ять місяців роботи парламенту, тож цей документ мав би вже народитися. А про законотворчу діяльність депутата обраного в 90-му окрузі мешканці Білої Церкви можуть познайомитися на сайті Верховної Ради.

Пан Підцерковний пише, що наші діти та онуки «…ніколи не пробачать того, що Україна для них стане втраченою завдяки хитрій та хтивій (хтивий – той, хто відчуває тілесний плотський потяг (Академічний тлумачний словник) діяльності, мета якої полягає в боротьбі за владу». Прямо в «десятку», пане Ігоре. Тож давайте згадаємо усі роздачі грошей на виборах у «соціальних центрах», давайте пригадаємо зграї бритоголових «тітушок», які тиснули на опозиційних кандидатів та їхніх свідків у судах, давайте пригадаємо усі преференції влади Віталію Чудновському, який з’являвся на всіх урочистих заходах і куди не було доступу іншим учасникам виборчих перегонів.

І проти всього цього валу протистоїть тендітна журналістка, яка не побоялася сказати «Ні брехні!». Саме вона намагається будувати громадянське суспільство в Україні, а не бандитську «малину». Мешканці міста мають знати і контролювати усі дії представників виконавчої і законодавчої влади. Тому що народ є хазяїном на своїй землі, а не політичні флюгери та обслуговуючий їх персонал.

Тим часом ще в одному місцевому виданні з’явилася стаття про депутатський запит озвучений Віталієм Чудновським. І там також вживається вислів «хтивий». Стаття підписана жіночим іменем.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: