2,747 читачів

Бий влучно, нападай злагоджено, захищайся впевнено!

25487568_1980602348624059_4477235196598381404_o

І все це про футбол. Напередодні дня святого Миколая футбольна школа “Arsik Club” організувала міжміський турнір “Кубок Святого Миколая” з самої популярної в світі гри для дітей 2011 року народження. В Білу Церкву до команд “Арсік” і “Зміна” завітали “Каскад-1” і “Каскад-2” (Бровари), гості зі столиці України “Столичний” та “Вулкан”.

Маленькі футболісти були слухняними протягом року і якщо порушували правила, то тільки на футбольному полі. В цьому випадку святий Миколай не давав їм різочки. Ні, для того є футбольний суддя, який свистком і авторитетом припиняє брудну гру. Проте хлопчики старалися грати чесно і Миколай їх тому й зібрав у спортивному клубі армії №7, щоб визначити кращих.

Турнір тривав два дні. Ігри проводилися по круговій системі, тож кожна команда могла випробувати своє вміння і зіграти з кожним із суперників. Команди вже зустрічалися на смарагдових полях великикх футбольних стадіонів Білої Церкви, де грають професійні футболісти, під час літніх турнірів, тож можна було зрозуміти наскільки піднявся рівень часників змагань. А він таки став вищим і в цьому заслуга тренерів команд. А заслуга “Arsik Club” в тому, що, незважаючи на всі негаразди, яких вистачає в нашому дорослому житті, вони не втомлюються дарувати дітям радість від футболу.

На турнір прибули і поважні гості, серед яких були: Гейло Ігор Вікторович – депутат міської ради, Прищепчук Геннадій Іванович – голова Білоцерківської районної федерації футболу, Мельцарик Геннадій Антонович – голова Білоцерківськой міської федерації футболу.

Завдяки старанням президента “Arsik Club” Олександра Синьоокого було сформовано призовий фонд. Гра світла на спортивних кубках і медалях надихали спортсменів продемонструвати свої найкращі якості. Майже всі ігри відзначалися непоступливістю команд і помітною майстерністю гравців. Нехай навіть паркет спортмайданчику вимагає зовсім іншого сприйняття гри. Командам вдавалися цікаві комбінації, проходили кинжальні атаки, гравці демонстрували дриблінг. Не раз і не два, м’яч після влучного удару залітав у кути воріт з різних дистанцій. Не злічити за два дні сейви маленьких голкіперів. Були й моменти, коли доводилося футболістам терпіти біль, але такий він світ спорту – без терпіння, наполегливості, мужності вершин майстерності не досягти. Можливо, було мало комбінаційної гри, але вона ставиться в більш старшому віці. Але й серед цих шестирічних хлопчаків можна було вирізнити майбутнього “треквартисту”, тобто режисера футбольної атаки.

А найкраще свої якості вдалося продемонструвати гостям з Броварів. “Каскад-1” не вперше приїздить у Білу Церкву і знову виграв усі командні й індивідуальні призи, хоча команда “Арсік” наполегливо переслідує вправних гостей. В підсумку команди розташувалися в турнірній таблиці так:

1. “Каскад-1” (Бровари)
2. “Арсік” (Біла Церква)
3. “Зміна” (Біла Церква)
4. “Каскад-2” (Бровари)
5. “Столичний” (Київ)
6. “Вулкан” (Київ)

Кращими гравцями стали:
Письменний Микита – “Каскад-1”
Федорченко Андрій – “Арсік”
Нечай Гліб – “Зміна”.

“Надворі похмура зима, але футбол така гра, що бігати за м’ячем хочеться в будь-яку пору року. – ділиться враженнями від турніру його організатор Олександр Синьоокий. – “Arsik Club” робить все, щоб розвивати футбол в Україні і дарувати радість спортивних змагань українській дітворі. Не заперечуючи технічного прогресу, ми намагаємося показати дітям чудовий світ спорту, відрівати їх від планшетів і смартфонів. “Arsik Club” дивиться в майбутнє і докладає величезних зусиль для виховання нового покоління футболістів, які вже за десять-п’ятнадцять років захищатимуть честь міста й країни у внутрішніх і міжнародних турнірах. Ми не даємо загинути футболу на Київщині, де ледь вдається утримувати дві професійні футбольні команди, в яких майже немає місцевих вихованців. Це нонсенс. І ми цю негативну ситуацію будемо виправляти. Великий футбол обов’язково повернеться в Білу Церкву!” – підвів підсумок президент “Arsik Club”.

25440201_1980603601957267_1359094015650806721_o

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: