1,615 читачів

Біла Церква оплакує загиблого героя

D7cupywSaaY

Знову над містом лунали тужливі звуки пісні “Плине кача”…

Знову здригалися в риданнях рідні та близьки загиблого… Знову ледь стримували сльози побратими в одностроях… Біла Церква провела у вічність загиблого зенітника, старшого сержанта Дмитра Павленка.

Йому в березні виповнилося 32 роки. Вік такий — що жити і ростити дітей. Натомість дитина лишилася сиротою, безутішною вдова і згорьовані батьки. Дмитро користувався авторитетом у батареї, і бійці любили його. За що? За те, що не покинув військову службу в переломний для країни час, що, після демобілізації 1-ї хвилі, залишився передавати досвід, що хотів бути, за його словами, “просто хорошим сержантом”. Він вчив своїх солдатів навикам зенітної справи, турбувався про їхнє матеріальне забезпечення і побут. Недаремно в батареї його жартома, але з повагою, називала “Мама”.

Кількасот людей прийшли на площу. Було багато квітів і вдячних слів за службу. Лунали запевнення у тому, що всі проблеми, які виникнуть в сім’ї будуть вирішені. Але людину не повернеш. І тим цінніші життя, віддані в боротьбі з агресором і тим страшніша кара буде тим, хто прикриваючись війною шматує країну в жадобі збагачення.

Пам’ятайте про загиблих. Пам’ятай про тих, хто зараз відбиває агресора. Згадуйте їх, коли сідаєте за столик у ресторані чи з веселими гудками пролітаєте вулицями в шикарних автомобілях. Бо в цю хвилину наші хлопці мріють про ковток чистої води, про добру зброю і про те, щоб живими повернутися додому.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: