2,002 читачів

Кращі серед кращих. Масштабний турнір клубу карате «Дайтан» відбувся в СКА №7

46055915_2058646664174268_5154833020108144640_o

 

Немає межі для вдосконалення. Саме це правило взяте за основу в стратегії розвитку клубу карате «Дайтан». За кілька років своєї діяльності спортклуб став одним із провідних в Білій Церкві. Не тільки в напрямку бойових мистецтв, а й в секторі олімпійських видів спорту. Варто лише глянути на динаміку проведення внутрішньо клубних турнірів. Тепер спортзалу школи мало. Турнір було проведено в залах спортивного клубу армії №7 і його учасниками стало 184 спортсмена.

Варто відзначити високий організаційний рівень змагань. Спортсмени клубу мали змогу провести розминку в спеціально відведеному для цього приміщенню, перед тим, як вийти показати свою силу і вправність на двох татамі. Музичний супровід, злагоджена робота суддівських бригад, подіум і зона для фотографування – все налаштовувало каратистів показати найкращі свої якості в дисциплінах «ката» і «куміте».

Не було забуто і про новачків. Для них це були перші змагання в атмосфері справжнього турніру. Тому й оцінювали неофітів без поблажок, незважаючи на відсутність у них досвіду. Початківці змагалися в дисциплінах «фізична підготовка» і «кіхон». Найкращі вибороли заслужені нагороди, а переможені дипломи про участь (така сама практика була і в інших категоріях). Міцність характеру гартується з перших кроків.

Увага кількох сотень глядачів була постійно прикута до татамі. Вікові й вагові категорії змінювали одна одну, суддівські бригади працювали уважно, президент клубу Олексій Чижов і тренер Руслан Гурський не знаходили собі місця, переживаючи за успіхи і невдачі своїх вихованців. Головний секретар клубу і турніру Сергій Чижов скеровував увесь процес в конструктивне русло й іноді виступав третейським суддею в небагатьох спірних ситуаціях. Також варто відмітити прогрес вихованця клубу Едуарда Резчіка. Ще недавно він був одним із тих, хто виборював собі право носити пояс певного кольору, а сьогодні цей юнак вже є інструктором клубу.

Пристрасті не вчухали не лише на татамі, а й у залі. Батьки, рідні та знайомі палко вболівали «за своїх». Емоційно турнір також вдався. Була радість перемог і сльози після поразки. Карате – такий вид спорту, де вміння тісно переплітається з витримкою, техніка з фізичними можливостями. Лише застосувавши ці вміння в комплексі отримуєш перемогу. Тому й рветься на шматочки батьківське (в основному, мамине) серце, коли не синова чи доччина рука злітає уверх в переможному пориві. Що ж поробиш, всі переможцями бути не можуть.

Тим приємніше було, коли після одного із найзапекліших боїв, коли в шалі поєдинку зійшлися не лише спортсмени, а й їхні тренери (звичайно, що в межах тренерських емоцій, а не в фізичному контакті), коли радість переможця відтінялася гіркими сльозами призера татусі виявили велику шляхетність. Під час нагородження батько переможця взяв за руку суперника свого сина і підняв його на найвищий щабель поряд із своїм нащадком. «Це був красивий бій. Саме в таких боях, коли є конкуренція, народжуються справжні переможці, куються характери і загартовуються чемпіони», – сказав чоловік. З подіуму хлопчаки зійшли обійнявшись і ще довго говорили про поєдинок. Тож не тільки характери гартуються, а й справжня чоловіча дружба народжується.

Минуло понад вісім годин турніру. Роздані медалі й дипломи, зроблені групові фото і селфі на пам’ять і команда організаторів також завершує роботу. Всі в піднесеному настрої. Турнір вдався. Тепер попереду нові етапи розвитку і нові турніри.

46094178_2058648007507467_4370206941113221120_o

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: