1,756 читачів

Мисливці за безпілотниками повернулися на рідну землю

24059334_695522927311372_2437304922205209595_o

Вони повернулися. 1 дивізіон Білоцерківського зенітно-ракетного полку прибув в пункт постійної дислокації. Перед тим дивізіон був вдома лише в березні 2015 року, а до того часу й після повернення в зону війни виконував завдання по боротьбі з літальними апаратами ворога.

«Один пуск ракети коштує дуже дорого, тому потрібно бити напевне, – ділився враженнями командир однієї з батарей ЗРП. – Часто бувало й таке, що «вели» літальний апарат і були готові знищити ціль, але команди на постріл не було. Женемося полями «Осою», перескакуємо маленькі річечки, тримаємо БЛА під прицілом, а ефір мовчить, немає команди «Пуск». «Безпілотник» міняє напрям руху, й ми втрачаємо контакт. Минає ще тридцять хвилин, і надходить дозвіл на знищення цілі. Пізно!». Та збивали «московських ворон» білоцерківські зенітники теж чимало. Про успіхи говорять скупо і цьому є причини. Впав «безпілотник» на землю, і нехай ворог гадає, що стало причиною: технічна несправність, розташування зірок у небі, невмілі дії оператора…

На позиціях залишився ще один дивізіон. Їм служити до ротації довго. Але вояки тримають високо підняту планку майстерності. На базі білоцерківських батарей проводяться тренінги мало не для всіх військових частин, які закривають українське небо. І буває так, що молодий старший лейтенант дає ввідні для полковників й просить їх дати рішення по отриманим даним.

А ті хлопці, які прибули на відпочинок і відновлення бойової техніки, завтра будуть зустрічатися нам на вулицях. І мало хто здогадуватиметься, що худорлявий чоловік в скромній шкірянці й «безпонтовій» шапочці – це підполковник, командир дивізіону, а усміхнений низенький хлопець, який веде за руку дитину, його начальник штабу. І цим хлопцям, які в цивільному нічим не відрізняються від нас з вами, ми завдячуємо за мир і спокій в наших домівках!

Можна передбачити, що відпочинок буде коротким. Адже білоцерківці – справжні професіонали й без них на війні дуже важко. Але прийде та година, коли всі підрозділи ЗРП повернуться в місто, виконавши завдання. Віримо в це.

Проте не всі зенітники приїхали у відпустку. Половина білоцерківського зенітно-ракетного полку залишається на бойовому чергуванні на Сході. До них невдовзі волонтерська група “Час Змін” вирушить з різдвяною програмою. Не забуваймо про білоцерківців. Долучайтеся до марафону “Авто зенітникам”!

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: