2,590 читачів

Народний президент. Місія здійсненна

29426016_1746803868691884_411205975714824192_o

17 березня в Києві був проведений черговий з’їзд політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». В його роботі брала участь численна делегація Київської області, в складі якої виділялися представники Білоцерківщини, адже Білоцерківська районна організація змогла провести в депутати об’єднаних територіальних громад своїх представників.

29467926_1746813825357555_5121793893989351424_o

Головними тезами з’їзду було обговорення концепції «Народний президент» і можливість участі партії в майбутніх виборах глави держави та законодавчого органу України. В своєму виступі лідер «Рідної країни» Микола Томенко зазначив, що поваленням режиму проросійського криміналітету скористалися «мародери у вишиванках», які, прикриваючись агресією Російської Федерації проти України, непомірно збагачувалися. На всі критичні зауваження лунають звинувачення в потуранні агресору і невдоволення глушиться святими для кожного громадянина словами: «Слава Україні!».

Разом із тим Микола Томенко виступив за еволюційну зміну влади в процесі проведення виборів і закликав керуватися стратегією україноцентризму і єврореалізму. «Досить вибирати президента в Москві, Вашингтоні чи Брюсселі. Президент має служити лише народу України, – заявив Микола Томенко. – Конституція передбачає два терміни, але кожен з президентів під час першого терміну займався перерозподілом майна, концентрацією медіа й адмінресурсів для того, щоб переобратись на другий термін. Тобто фактично 5 років президенства три президенти займалися тим, щоб залишитись при владі на другий термін. Наша політична сила підтримує ідею, що непотрібно готуватись, щоб знову залишитись при посаді, треба з першого дня працювати на Україну. 5 років достатньо, щоб показати результат».

Щоб убезпечити країну від формування новітніх олігархічних режимів очільники «Рідної країни» пропонують вдосконалити Закон України «Про вибори Президента», адже обрання глави держави перетворюється на аукціон «В кого більше грошей», а також ухвалити закон про тимчасові слідчі комісії, адже процедура імпічменту виписана досить грунтовно, але інструментів для її початку практично немає.

Окремо було підняте питання формування Центральної виборчої комісії та діяльність парламентської коаліції та опозиції. «Це смішно, коли недобитки-«регіонали» називають себе опозицією, але хвалять владу більше, ніж представники БПП та «Народного фронту» разом узяті», – обурився Микола Томенко. З доповідями про політичну, економічну та гуманітарну ситуаціъ в країні виступили й інші представники партії, зокрема, голова Київської обласної організації Євген Суслов.

З’їзд ухвалив рішення про затвердження концепції «Народний президент – 2019», початок публічного обговорення майбутньої стратегії з дієвими представниками бізнес-середовища, культури та науки, а також проголосував за участь у президентських та парламентських виборах.

Для делегатів та гостей з’їзду співала Народна артистка України Жанна Боднарук.

Жанна Боднарук

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: