2,872 читачів

Першим повернувся Другий. В пункт постійної дислокації повертається Білоцерківський зенітно-ракетний полк

1

Другому дивізіону Білоцерківського ЗРП випала честь першим повернутися в рідне місто. З цієї нагоди на пероні залізничного вокзалу було людно. Як і рік тому білоцерківці прийшли подякувати воїнам-зенітникам за мирне небо над головою.

Потяг чекали довго. Кілька разів його прибуття переносилося. Надворі вже почало сутеніти, як довжелезний ешелон почав прибувати до платформи. Можна лише уявити, якими довгими були хвилини очікування для рідних військовослужбовців.

На пероні також були і ветерани полку. Багато хто в цивільному. «Ага, а ви нас не впізнаєте, бо ми «по-гражданкє». Пам’ятаєте, як приїздили до нас? Так «класно» вас тут бачити!» – хапаючи волонтерів «Часу змін» в обійми, говорили зенітники. Нам теж радісно, особливо від того, що повернення відбувається в повному складі, без втрат.

Солдати виходять з вагонів, шикуються і проходять урочистим маршем по перону. Попереду прапор полку. Це полотнище заслуженої військової частини, однієї з кращих в Збройних силах України. Там, де білоцерківські зенітники перебувають на бойовому чергуванні, завжди мирне небо. На знак подяки за його не закривавлену синь, командир 2 дивізіону Ярослав Кудак приймає хліб-сіль від білоцерківців.

Командир полку Вадим Волощук приймає рапорт командира дивізіону. Оркестр грає Гімн і дивізіон співає «Ще не вмерла Україна». Завдяки таким оборонцям, вона житиме і процвітатиме. Слова вітання говорять міський голова Геннадій Дикий, голова білоцерківської РДА Геннадій Джегур, координатор волонтерської групи «Час змін» Костянтин Климчук, заступник голови Ради матерів і дружин учасників АТО Людмила Зінченко, настоятель храму Покрови Божої Матері УПЦ КП о. Миколай Гопайнич та інші.

А далі починається найприємніша частина – обійми. Тут вже просто дай дорогу, бо зметуть. Спочатку трохи несміливо, а потім все більш рішуче йде вияв любові і братерства. Волонтери «Часу змін» теж наобіймалися. З багатьма із цих мужніх чоловіків бачилися кілька днів тому в секторі виконання бойового завдання, а зараз вони вже тут.

Співачка Оксана Кирута дочекалася також. Вона мала поїхати у справах, але бажання привітати вояків переважило. Її концерти для зенітників були яскравими і по-домашньому теплими. Тому їй було виявлено багато уваги та сказано ще більше слів подяки.

Коли урочистості майже завершилися і потрібно було почати розвантажувати техніку з ешелонів, на вокзал приїхали настоятель храму Св. Іллі УПЦ МП о. Димитрій Марандюк і протоієрей УПЦ МП Валерій Яблонський. Отець Димитрій і підполковник Волощук знайомі ще з 2014 року, коли були надзвичайно запеклі бої на російсько-українському кордоні. Тож привітати товариша було святим обов’язком панотця.

А місту не спати! Принаймні патріотичній його частині. Адже вночі з суботи на неділю в Білу Церкву приїдуть ще два військові потяги. Зустрінемо воїнів на білоцерківській землі достойно!

Сподобалася стаття? Найкращий “лайк” – 30 грн.
ПРИВАТБАНК 4731 2196 1016 1691 Климчук Костянтин

Кошти підуть на підтримку бійців ООС
Волонтерська група “Час Змін”

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: