1,388 читачів

Рухівці обрали нового голову. Борис Тарасюк зняв свою кандидатуру

1201870

Василь Куйбіда очолив НРУ


В суботу 15 грудня в гуманітарному корпусі університету ім. Драгоманова на ХХІ позачерговому з’їзді партії Народного Руху України обрали нового голову, ним став львів’янин Василь Куйбіда.

1355954780

Як повідомив делегат з’їзду заступник Київської обласної організації НРУ Костянтин Климчук, на посаду голови НРУ було висунуто дві кандидатури: Василя Куйбіди і Бориса Тарасюка, проте останній взяв самовідвід.

За словами Климчука, під час висунення кандидатів на посаду голови НРУ Борис Тарасюк зазначив, що у 2002 році, коли до нього звернулися з пропозицією очолити НРУ, це стало для нього приємною несподіванкою і він два місяці вагався. Тарасюк додав, що вважає великою честю для себе стільки років очолювати легендарну партію. За ці 10 років багато що змінилося в Україні. Були звитяги, як перемога у 2004 році, так і поразки, як то віра у Ющенка. Головне, що вдалося зберегти партію, яка сьогодні має представництво у ВРУ. Можна багато говорити про втрачені можливості, але партію знають і вона представлена у Європейській Народній партії, як того хотів В. Чорновіл. Борис Тарасюк повідомив, що йому зараз необхідна пауза, він подякував організаціям, що його висунули, за довіру і зняв свою кандидатуру та пообіцяв працювати на партію, оскільки залишається членом НРУ.

1355880426

– На другому етапі ХХІ-х зборів НРУ були присутні 215 делегатів, повноваження яких були підтверджені мандатною комісією. Бюлетені для таємного голосування отримало 211 делегатів, кількість невикористаних бюлетенів — 29, недійсні та зіпсовані (тобто за Тарасюка) — 67, «ЗА» Куйбіду — 144. – інформує Костянтин Климчук

Нагадаємо, що лише троє рухівців стали народними депутатами України. Борис Тарасюк, Олександр Чорноволенко та Валентин Королюк. 11 грудня Бориса Тарасюка обрали заступником голови фракції «Батьківщина».

1355880467

1355880495

Текст: Тетяна Виговська
Фото: Костянтин Климчук

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: