3,248 читачів

Справжній Новорічний подарунок для більш ніж 200-тисячного міста

tZotAP_4uJ0

Патріарх Філарет освятив у Білій Церкві храм Святого праведного Петра Калнишевського.

Передсвяткові клопоти – купівля пляшок різної міцності напоїв, м’яса, оселедців, солодощів. Стоянки перед супермаркетами забиті автомобілями. Але ось іще одне скупчення транспортних засобів. Не перед торговим центром, а перед скромним дерев’яним храмом.

Обличчя людей просвітлені. Присутні не лише віряни, які регулярно моляться в церкві, а й мер міста, ветерани АТО, голови громадських організацій. Розпочалося освячення ще однієї української церкви.

Освячення проводить патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет. Блискуче вбрання священнослужителів контрастує з коричневим кольором стін і додає їм святковості, коли хода рушає навколо будівлі. Простоволосий Філарет обережно ступає по замерзлій землі. Йому нелегко, але справа свята – в місті з домінуючим Московським Патріархатом. З’являється ще один осередок українства. Філарет подекуди спирається на руку молодших священників і продовжує виконувати необхідні обряди.

Громада знову заходить у храм. Освячення продовжується. Лунає славень «Многія літа. За Україну». Церква не може вмістити в собі всіх бажаючих, тому люди намагаються чергуватися.

Хтось заходить, хтось виходить. Багато віруючих прийшли з дітками.

Є й такі, що заходячи в церкву не хрестяться і шапки не знімають. Нарешті освячення закінчується. Тепер Біла Церква має ще одне місце для моління, де ніхто не буде співати осанну московським царям і пропагувати «русскій мір».

Справжній Новорічний подарунок для більш ніж 200 тисячного міста.

Нагадуємо, що триває збір підписів за петицію про передачу храму Святого Великомученика Георгія Побідоносця на Замковій горі УПЦ КП. Поставити свій підпис можна за посиланням: тисніть тут

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: