959 читачів

Хроніки “об’єднання”: з УНП “РУХ” виключено 14 рухівців

1355956014

12 червня у приміщенні  НРУ на Олеся Гончара, 33 зібрався провід Київської обласної організації НРУ. зібрання було присвячено саме питанню перереєстрації членів Руху. Голова організації Роман Сушко пояснив свою позицію щодо підписанням «листа семи»  і  перейшов до обговорення ситуації в партії та порядку перереєстрації. Думки членів проводу розділилися: одні виступали категорично проти цієї процедури, інші прагнули її розпочати.

Не минуло й двадцяти хвилин з початку роботи, як до кімнати зайшов заступник голови УНП “Рух” Віктор Лабазов з трьома кремезняками і кількома листами паперу в руках. Це дало привід Роману Сушку пожартувати: «Не треба хлопці, тут ніхто не буде вчиняти волинський варіант!» (на Волині частина рухівців засвистала Василя Куйбіду). На пропозицію виступити, Лабазов відповів відмовою, натомість зачитав свіжоспечену ухвалу політради, у якій говорилося про виключення з лав партії 14 чоловік. З числа цих чотирнадцяти четверо, а саме Роман Сушко, Костянтин Климчук, Сергій Воронов та Олександра Ярошенко сиділи за столом.

1004730_4279864253703_1408963037_n

Зрозуміти логіку членів політради “виключеним” рухівцям було важко. Якби протягом двох тижнів вони не пройшли перереєстрацію, то автоматично перестали б бути членами партії. Тому навіщо Василь Куйбіда спровокував зайвий скандал, підштовхуючи колишніх побратимів у спину, лишається незрозумілим.

Романові Сушку, напевно, було особливо неприємно почути, що його, члена НРУ з 1989 року виключили за завдання шкоди іміджу партії. Втім, він спромігся на черговий жарт: «Вікторе, та навіть за сталінського терору на засідання «трійки» приводили засудженого і хоча б робили видимість судового засідання перед тим, як відправити у розстрільний підвал чи у табори. Ми ж тут, нікуди не ховалися, можна ж було запросити на засідання».

Читайте також: Дооб’єднувалися! Рухівці розбігаються хто куди…

blogs.korrespondent.net/blog/world/3220152/

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: