1,432 читачів

В будинку, де оселився смуток, стало трохи веселіше

1693827

І не потрібно робити вигляд, що їх немає серед нас

Сонячно й тепло на початку жовтня. Хтось вибирається ловити останнє тепло на пікніки, інші просто вибираються на вулицю подихати свіжим повітрям. А мешканцям одного закладу по білоцерківський вулиці Турчанінова немає куди піти крім свого двору. Більше того, багато з них взагалі не підуть, бо їхнє тіло стало їхньою в’язницею, а живуть вони в інтернаті для хлопчиків.

Перебувати на території цього закладу морально важко. Майже кожен відвідувач іде звідси явно чи тихцем витираючи сльози. В інтернаті живуть не тільки хлопчики та юнаки, є й дівчатка. Страшні хвороби, такі як ДЦП, скалічили маленьких людей. У відділенні для лежачих пацієнтів, здається, що в стіни та стелю назавжди в’ївся запахам ліків та сечі. В палатах хрип і стогін. Але рипнуть двері, зайде благодійник, і через силу повертаються на звук голівки знедолених, глянуть з надією на якесь чудо вологі оченята. Сором’язливо встане від ліжка поодинока бабуся, яка прийшла перевідати свою онучку. Вона ж для неї все одно найдорожча. І не витримують люди, похапцем віддають подарунки й вискакують надвір, витираючі очі.

А на майданчику для ігор та спорту шумно. Там свято.

Ентузіаст і громадський діяч Оксана Сахарова не може залишатися байдужою до долі вихованців інтернату. Вона й так ніколи не сидить на місці, організовуючи спортивне дозвілля для підлітків-білоцерківців. А, не всі вихованці інтернату прикуті до ліжка, і їм, як і нам з вами, їм хочеться розваг. «Я живу по сусідству, – розповідає Оксана, – й хлопчики «повиснуть» на паркані й гукають: Оксана, прийди до нас!» Я й приходжу, час від часу щось придумуємо для них».

Того разу також було весело й спортивно. Ділилися хлопці на команди, вправлялися у різноманітних змаганнях. Їм активісти білоцерківської ГО “Молода Просвіта” та благодійного фонду «Час змін» приготували солодкі подарунки, які надав співзасновник фонду Олександр Миколаєнко. «Вам є за що позмагатися, – сказав керівник групи Костянтин Климчук. – Звичайно, що переможе дружба і ви всі потім сядете й дружно поп’єте чаю з печивом і цукерками. І нехай солодких, сонячних і спортивних днів у вас буде якомога більше».

А тим, хто не може піднятися з ліжка волонтери передали памперси й гігієнічні простирадла, які передали небайдужі українці Італії. Про таких дітей ми не маємо права забувати. І не потрібно робити вигляд, що їх немає серед нас. Вони є, вони живуть і їм потрібна наша увага.

РАЗДЕЛ: СОБЫТИЯ В УКРАИНЕ

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: