1,406 читачів

В ЗОШ №17 вшановували захисників України всіх поколінь

jgD0qsX1WgA

Напередодні Дня Захисника України й Свята Покрови Божої Матері, ветеран УПА Теодор Дячун виступив перед школярами Білоцерківської ЗОШ №17.

Візит ветерана визвольних змагань у навчальний заклад відбувся завдяки педагогу Любові Дячук, яка організувала урок-підсумок по історії Другої Світової війни.

В театралізованій формі учні ознайомили присутніх із розвитком подій напередодні кривавої трагедії українського народу, розказали про зародження Руху опору на українських теренах і заснування української Повстанської Армії.

Доповіді школярів органічно перемежовувалися фото- і відеофрагментами, які візуалізовували те, про що говорили учні.
З словами подяки та короткою історією своєї боротьби розпочав свій виступ комбатант УПА. Він розказав молоді про участь в підпіллі, про окупаційний нацистський і радянські режими і наголосив на звірствах і масових стратах, які чинили при відступі частини НКВД в тюрмах Західної України.

«Моя психіка не витримала побаченого. Сотні розтерзаних тіл лежали в камерах тернопільської тюрми. Я зомлів. З того часу й зрозумів, що Росія – наш найстрашніший ворог! І відтоді почалася моя активна боротьба. Але не за таку Україну боролася УПА. Не за корупціонерів і хабарників. Тож на вас, діти, вся надія і майбутнє нашої країни!» – сказав Теодор Григорович.

Наприкінці уроку волонтери «Часу змін» Климчук Костянтин Тетяна Виговська показали, як вони доставляють на передову гуманітарну допомогу, зібрану білоцерківськими школярами. Також учні змогли побачити фрагменти бою, відзняті на Східному фронті й те, які руйнування принесла війна в район Донецького аеропорту.

А на завершення учні голосно вигукнули: «Слава Україні!» і ці слова звучали щиро й дарували надію на світле майбутнє рідної країни.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: