1,352 читачів

Концерт про Гідність, Мужність і Братерство в школі мистецтв №1

15109413_345844179108913_3620443185112442487_n
Хотілося б, щоб на таких заходах, який відбувся в Білоцерківській школі мистецтв №1 було більше преси. Щоб медійники донесли до якнайширшого загалу інформацію про патріотичний захід концерт-лекцію «З любов’ю до України». Бо він насправді того вартий.
 
Стіни найвідомішої школи мистецтв Білої Церкви були свідками багатьох подій. Все ж таки 200 років – чималий строк. Були бали, були юнкера, може, й французька булка хрустіла… А ще тут розміщувалася керівні органі комуністів. Але «червоні тіні» завіялися геть, коли зазвучала в залі українська патріотична музика.
 
Концерт був присвячений Дню Гідності і Свободи. Розносилися залом мелодійні пісня, чарував своєю благородністю звучання рояль, бентежили душу скрипка і віолончель. Всі вихованці школи, які взяли участь в концерті, показали високий рівень майстерності. Колектив під керівництвом Л.Ю. Крижешевської бездоганно шліфує таланти білоцерківської молоді.

А чому лекція? А тому, що про події на Майдані 2013-14 року, про волонтерську діяльність розказав голова Білоцерківського товариства ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Костянтин Климчук. Просвітянин згадав про початок революції, про її перебіг в Білій Церкві і про події на Східному фронті.
 
Від імені ВГО «Союз українок» виступила знаменитий педагог і композитор Тамара Павлівна Павленко. Вона наголосила на важливості популяризувати українську національну культуру, закликала зберегти вірність українським традиціям. Саме вони і допомогли нашому народові подолати багатовікову ніч бездержавності.
 
Окремо хочеться подякувати директору школи Лесі Крижешевській. І за чудовий концерт, і за гарну патріотичну презентацію, і за… багато чого. На фото всі побачили не лише миттєвості пов’язані з музикою і боротьбою, а й фото легендарних «Міфа» та «Маестро». Людей, життєвий шлях яких, обірвався на незіграній ноті.
 
Закінчився концерт-лекція флешмобом «Дякую, солдате!», під час якого всі бажаючі записали відеозвернення до бійців ЗСУ та добробатів слова подяки за мирне небо Білої Церкви.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: