1,197 читачів

Переможці Білоцерківського Параду Вишиванок-2016 відвідали Верховну Раду України

NXws9pj2yIA

“Молода Просвіта” тримає слово. Як і було обіцяно, дві команди (ЗОШ №4 і Першої гімназії), що зайняли І та ІІ місце на VII Білоцерківському Параді Вишиванок на День Незалежності – 2016, вирушили на екскурсію до Києва.

Там вони мали зустріч із заступником міністра молоді та спорту в 2014-16 роках, головою “Батьківщини Молодої” Сергієм Митрофанським, який розповів їм про свій рецепт успіху в житті. Він простий: навчання, самовдосконалення і завжди залишатися самим собою.

А далі білоцерківців чекала Верховна Рада. Екскурсовод кваліфіковано розказала про історію будівлі, прийняття Акту Незалежності, нарис створення картини “Державотворення”. Охочі сфотографувалися біля легендарного прапора, який було внесено в парламент 24 серпня 1991 року.

А найбільше емоцій викликало відвідування сесійної зали. Там можна було побачити робочі місця депутатів, кулуари, трибуну, де відбуваються брифінги та багато іншого. Особливе враження справили елементи декору будинку: оздобоені мармуром стіни і східці, покрита сусальною платиною ліпнина, 8-метрова в діаметрі люстра з кришталю. Школярі й гімназисти по-хазяйські розсідалися в кріслах у ложі, займали місця за робочими столами в кулуарах, навіть записали відео в місці для брифінгу.

Емоції після екскурсії переповнювали білоцерківців. Віриться, що комусь із них вдасться стати парламентарем, який напише чимало законів, завдяки яким Україна й Біла Церква розквітатимуть.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: