2,550 читачів

Школярі Білоцерківської ЗОШ №1 зустрілися з волонтерами і капеланом

1

Близько 30 старшокласників Білоцерківської ЗОШ №1 прийшли поспілкуватися з представниками волонтерської групи «Час змін» та капеланом Василем Маляренком в читальний зал центральної міської бібліотеки Білої Церкви. У вступному слові її завідуюча Людмила Чупак навела статистику збору гуманітарної допомоги, яку організували працівники бібліотеки. Лише грошей було зібрано в 2016 році 11 000 гривень, а за чотири місяці поточного більше ніж 4 000 гривень і це не враховуючи інших матеріальних цінностей.

Замість запланованих 40 хвилин учні близько години слухали розповідь гостей. Координатор волонтерської групи «Час змін» Костянтин Климчук розказав про події на фронті зими і весни 2017 року, про доставлену допомогу, її характеристики. Особливу увагу привертали фото- і відеокадри з передових позицій рідної 72-ї ОМБР.

5

Велике враження на них справили розбиті будинки, вирви від мін та снарядів, а також відеорозповідь одного із взводних про бої на промзоні Авдіївки та найманців, так званих «іхтамнєтов». Волонтер передав в зал бляшанку з-під м’ясних консервів з надписом “не для продажу”, які споживають у військах Російської Федерації виробництва одного із московських м’ясокомбінатів. Після того, як всі учні змогли роздивитися російський «продукт», волонтер передав бляшанку в музей бібліотеки.

Капелан Першого Українського Батальйону Військових Капеланів Василь Маляренко познайомив учнів з поняттям «капелан», розказав хто входить до особового складу цього душпастирського підрозділу. Потім пригадав місця, де йому довелося виконувати свою місію. А географія у капеланства широка – від колишнього курорту на березі Азовського моря і до вугільних шахт Луганщини. Пригадав Василь Маляренко і про Господній захист українського воїнства, показував наслідки обстрілу легендарної «промки».

3

Такі зустрічі вчать юних українців цінувати здобутки держави, бути вільними і хоробрими, а також показують те, що чужинська рука залазить в українську «кишеню» зовсім не для того, щоб щось туди покласти, а сіє смерть.

4

2

Коментарі

коментарів

Related posts

One Thought to “Школярі Білоцерківської ЗОШ №1 зустрілися з волонтерами і капеланом”

  1. Я дуже жалкую що не зміг прийти, але на те є Божа воля щоб і Василь Іванович свідчив про душпастирську роботу. Вдячність Господу за кожного волонтера та капелана, які вже давно довели свою самовідданність та професійність допомагаючи військовослужбовцям та постраждалим від збройного конфлікту. Божого захисту вам всім хто в справі!

Leave a Comment

Увійти за допомогою: