1,692 читачів

Білоцерківські активісти заявили “Ні капітуляції!”

4

Пам’ять у влади коротка. Не важливо, хто займає кабінет на Банковій. Шість років тому людина з повноваженнями президента країни замість підписання асоціації з ЄС розвернув держаний корабель в бік московської імперії. Результати не забарилися — протест, революція, кров, війна. Сьогодні біля керма людина, яка всю свою кар’єру висміювала Україну. Опинившись в ролі керманича, людина почала також крутити штурвал у бік Московії, закладаючи таку зміну курсів, що каламуть із-за східного кордону скоро перехлюпне через борт і пустить Україну на дно.

Рішуче протестуючи проти капітулянтських дій, білоцерківські активісти вийшли на акцію “Ми маємо гідність!”, яку організували білоцерківська “Просвіта” та громадянський рух “Відсіч”. Учасники підтримали всеукраїнський рух “Ні капітуляції!”, який розпочався у всіх регіонах нашої держави.

“Теперішній президент держави повинен розуміти, що договір з Росією не вартий і шматка паперу, на якому він написаний. Нещодавно в мережі Інтернет з’явилося відео з Сирії. Видно, як росіяни спочатку б’ють кувалдою по руках і ногах сирійця, а потім відрізують йому руки й голову, обливають бензином і спалюють тіло весело при цьому гегочучи. Може сирієць і був членом ІДІЛу, але хіба можна виправдати цим звірства московитів? Ці нелюди вважають нас, українців, гіршими за “іділівців”, тому така ж розправа чекає на всіх патріотів України та й просто її громадян. Таке вже було в 1920-х роках. Ми повинні повернути гідність і заявити рішучий протест проти капітулянтського курсу влади!” – заявив Костянтин Климчук, голова Білоцерківської “Просвіти”.

Перед присутніми виступили просвітяни Олександр Мамалига та Дмитро Шадлун (який захищав Україну на Сході), військовий капелан Руслан “Рос” Бусько. Максим Кириченко закликав не сидіти склавши руки, бо війна з Московією триває вже багато років і кінця їй не видно. Потрібно опановувати військове мистецтво, бути готовим взяти в руки зброю і стати на захист своїх рідних. Всі ці можливості дає територіальна оборона. Пройти курс підготовки є обов’язком чоловіка.

Священики ПЦУ о. Іван Кречківський та о. Михайло Їжик відслужили молебень за загиблими на Майдані та Східному фронті російсько-української війни. Присутні прийняли резолюцію з вимогами “Ні капітуляції” і вручили її секретарю Білоцерківської міської ради Вадиму Кошелю, який запевнив, що зробить все, щоб депутати БМР підтримали цю ініціативу.

На завершення було зачитано імена тих воїнів, які загинули з травня 2019 року. Таких є понад 90 чоловік. Вшановуючи їх і всіх борців за волю України, було запалено свічки пам’яті.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: