1,773 читачів

Два «скальпи» з лідерів

6

Дві поспіль перемоги над лідерами першості вселили оптимізм в серця вболівальників Білої Церкви

У попередньому турі три влучні удари розлупали «Скалу» у Стрию, яка у турнірній таблиці перебувала в групі лідерів. А сьогодні «АК» приймав ще одного амбітного лідера, рівненський «Верес».

Рівне переживає справжнісінький футбольний бум, і керівництво «Вересу» націлює свою команду лише на підвищення в класі. Про це свідчить і велика група підтримки з Рівного, і небачене для Білої Церкви диво – пересувна телевізійна станція (ПТС), і чотири відеокамери, які відслідковували перебіг матчу. Але сьогодні по цим амбіціям було завдано нищівного удару і вся рівненська медійна потуга показала тріумф білоцерківців.

Можливо, «канонірів» на перемогу надихнула приємна церемонія перед початком гри. Керівництво клубу привітало Ігора Бровка цінним подарунком з нагоди народження сина Крістіана. Потім уже клуб приймав скромну, але дуже почесну нагороду, а саме Почесну грамоту. Цією грамотою футболістів нагородив Білоцерківський зенітно-ракетний полк, з яким «АК» (навіть абревіатура армійська) давно і плідно дружить. Вручив нагороду Костянтин Климчук, координатор волонтерської групи «Час змін», який не раз доставляв зенітникам в АТО обладнання, придбане за допомоги ПФК «Арсенал-Київщина».

Але спочатку «АК» дав осічку. На 5-й хвилині гри гості пішли в атаку, яку намагалися перервати опорні півзахисники білоцерківців, але марно. Після підкату «каноніра», м’яч все одно опинився в ногах у футболіста «Вереса». Точна передача врозріз у центральну зону і рівнянин Яременко вискакує на побачення з нашим голкіпером. Рандеву було коротким і без любові. Гравець «Вересу» чітко підсік м’яча над кіпером. Рахунок став 0:1.

Одразу пригадалися осінні матчі, коли команда після таких «ляпасів» буквально зупинялася. Але нинішній склад більш бойовий і, як зазначив на післяматчевій прес-конференції головний тренер господарів Микола Литвин, майстерніший. «АК» дуже швидко оговтався від прикрого моменту і почав планомірно нагнітати тиск на гостьові ворота.

Справжнім лідером сьогодні показав себе Ярослав Захаревич, для якого звітна гра була дебютною за Білу Церкву. Контроль м’яча і середні передачі зробили свою справу. «Верес» почав помилятися. А помилки призводять до небезпечних моментів. Якщо на ближню відстань рівняни білоцерківців не підпускали, то в хід пішла інша «зброя» півзахисників «АК». Вони почали пристрілку з середньої відстані. І кіперові гостей довелося демонструвати свою вправність.

А потім прийшов результат. Спочатку, після удару Захаревича, м’яч потривожив перекладину воріт «Вереса». Взагалі, коли Ярослав підбирав футбольний снаряд, одразу виникала небезпека. Фактурний, дещо зовні схожий на Вейна Руні, півзахисник вміло прикриває м’яч корпусом, має непогану дистанційну швидкість і набір фінтів. Не раз і не два він, у стилі Ярмоленка, пробував закрутити кулю в кут воріт суперника, але недокручував. А от після двох прямих ударів в обох таймах, м’яч зустрічався з каркасом воріт. Жаль, що відлітав після цього за межі поля.

Але те, що не вдалося Захаревичу, здійснив Дмитро Подколзін. Атака «АК» розвивалася правим флангом, де фінтив Захаревич, звідти пішов простріл вздовж лінії штрафного майданчика. Подколзін, здавалося б, невдало обробив м’яч і той відскочив до захисника «Вереса». Обронець несподівано для всіх, але не для Подколзіна, «по-бразильськи» п’ятою повертає м’яча прямо під удар Дмитру і той з 20 метрів вганяє його під штангу. Є рівновага.

Боротьба почала точитися в центрі поля. Гравці «Вереса» були явно збентежені таким перебігом гри, оскільки не очікували від «Арсеналу Київщини» високої тактичної виучки. Фактично гра до перерви минула без моментів.

А після початку другого тайму гравці «Вереса» підклали своєму кіперові здоровенну таку «свиню» у вигляді автогола. Автором «шановної скотиняки» став Іван Спичка. А передувала автоголу атака білоцерківців лівим флангом. Новоспечений член «Клубу татусів» Ігор Бровко виграв мікродуель у рівнянина Рафальського, прорвася до лінії воріт і виконав навіс на дальній кут воротарського майданчику. А там Іван Спичка у високому стрибку влучно пробиває майже у «дев’ятку» власних воріт. Не Юрій Ковтун із московського «Спартака», але теж годиться.

А далі була просто пісня. Білоцерківці вишколено давили в зародку атаки «Вереса». Особливо «підчищав» тили досвідчений Омоко Харрісон. Він вже теж наш. Високий пресинг, ігрова аритмія, щільна опіка – все це було продемонстровано білоцерківським вболівальникам. Не раз «АК» міг ставити крапку в грі, але свої моменти марнував.

Про удар Захаревича було згадано вище, а от Олександр Боровик і сам не зможе пояснити, як він не влучив у ворота після шикарної комбінації «канонірів». Знову загострюючий пас з флангу віддав Захаревич, партнер пасує у воротарський майданчик на Боровика, а той з п’яти метрів не зміг забити гол. Чи то зашпортнувся бутсою, чи ногу не так вивернув, але замість того щоб рвати сітку, м’яч прокотився в бік воріт і, стукнувшись об штангу, покинув межі поля.

А потім «отжигалі» фани. Спочатку запалив димову шашку фан-сектор «АК». Трибуни затягнуло смердючим димом, пролунали вибухи. Італія, мля. Люди кашляють, діти лякаються і починають плакати. Дорослі матюкаються. А фанам хоч би що, сміються.

Інспектор матчу все ретельно занотував і тепер клуб чекає чималий штраф. Хочеться вибухів – підписуйте контракт і в АТО. Що страшно? Це просто підстава для клубу, якому тепер доведеться платити штраф, ще й компенсувати закіптюжені стільці. Дирекція «Зміни» всі ушкодження ретельно занотувала.

Наприкінці гри і рівненські фани влаштували файер-шоу. Воно було більш яскравим, але приклад брати з них не потрібно. Ні, все таки «кузьма» ще не навчилася співати на трибунах, але касу роблять саме прості вболівальники. Пора вже регресні позови фанам виставляти.

А матч так і закінчився 2:1 на користь «АК». Хоча наша команда залишається на передостанньому місці, але перспективи гарні. Головне, що гра є. І результат. А там і вболівальник підтягнеться. Тож чекаємо нових звершень на футбольному полі.

Костянтин Климчук «Час Змін Інформ»

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: