1,570 читачів

Камінь спотикання – велодоріжки

12990850_1204994766184825_4304753074752380824_n

Чому програму розвитку велоінфраструктури в Білій Церкві знову згорнули?

Черговим приводом для бурхливого обговорення стало рішення Білоцерківської міської ради внести зміни в бюджет міста. Цього разу під депутатський “ніж” пішла «Програма розвитку велоінфраструктури в м. Біла Церква». Програма передбачає влаштування велошляхів, які будуть з’єднувати основні райони міста з центром, а також проміжних маршрутів.

Її розробник, ГО «Центр громадського розвитку», яка долучала до роботи над програмою спеціалістів із «Асоціації велосипедистів Києва», виступила із рішучою критикою такого рішення депутатів. Галина Тищенко, Костянтин Кисиленко, Сергій Дубовий наголошували на тому, що необхідно упорядкувати і розвивати велодоріжки на основних напрямках руху велотранспорту. Наразі таким є маршрут від ПК “Росава” до пл. Соборна. Головними тезами виступу були: безпека руху, зручність, алтернатива громадському транспорту.

Натомість БМР направила кошти на облаштування відтинку між пам’ятника гренадерам 1812 року до вул. Водопійна. На це буде витрачено 1,2 млн. грн. Ще 100 тис. передбачено на виготовлення ПКД велодоріжок від вул. Водопійна до парку “Олександрія” і 1 млн. грн. на облаштування рекреаційного маршруту вздовж річки Рось.

Виникає враження, що депутатський корпус і виконавчий комітет БМР просто не чують активістів. Активісти говорять про безпеку руху, а їм у відповідь розказують про те, як гарно прокататися берегом Росі. Також викликає питання, ЯКІ роботи по прокладенню велодоріжок можна зробити за 1,2 млн. грн. на 200 метровому відтинку бульвару?

Закінчилася прес-конференція пропозицією від присутнього на ній заступника міського голови Віктора Ярового проїхати майбутніми велодоріжками на велосипеді й дійти згоди щодо пріоритетності робіт.

Це вже не перша “гра у класики” статтями бюджету й дуже прикро, що депутати забувають під час цієї “гри”, що ставка у ній життя і здоров’я велосипедистів, а також зламані долі винуватців вірогідних аварій.

Про програму розвитку велоінфраструктури в Білій Церкві більш докладно Галина Тищенко розповідає тут: Я за вело!

Костянтин Климчук «Час Змін Інформ»

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: