1,570 читачів

На зламі системи

терещенко


Чи зможе Мішель Терещенко вистояти в боротьбі з кланами?

Сенсаційна заява міського голови Глухова Мішеля Терещенка про те, що він звертається до голови Верховної Ради з проханням призначити дострокові вибори депутатів, сколихнула політикум. На цей крок нащадок знаменитих меценатів Терещенків був вимушений піти після того, як депутати Глухівської міської ради почали зривати вирішення стратегічно важливих питань життєдіяльності міста, ігноруючи засідання ради.

Мішель Терещенко переконаний, що за демаршем місцевих «народних обранців» стоїть бажання народного депутата України Андрія Деркача зірвати спроби реформ у Глухові. «Там всі працюють за інструкціями Деркача», – іронізує Мішель. Бажання ж «домовлятися і вирішувати» з одіозним представником старої системи у пана Терещенка немає.

Міський голова Глухова повідомив, що 30 червня 20 із 34 депутатів не з’явилися на сесію, саботуючи її роботу. Таким чином засідання неможливо було проводити через відсутність кворуму. Результатом саботажу стало неприйняття змін до генерального плану міста для отримання інвестицій та щодо оцінки землі.

Головною проблемою Мішель Терещенко називає провал питання про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Глухова на 2016 рік. Міський голова вважає, що таким чином депутати зрадили присязі, яку давали глухівській громаді. Особливо дорікає він фракції БПП, яка, на відміну від Петра Порошенка, підтримувати Терещенка не збирається.

6

Крім заяви про недієздатність Глухівської міської ради, міський голова повідомив про тиск, який чинять на нього правоохоронні органи Сумщини.

За короткий термін перебування на посаді, Мішель Терещенко був відповідачем у кількох справах, які розглядалися Глухівським судом.

Усі справи міським головою було програно. При цьому, апеляційні суди повністю виправдовували «європейського українця».

– Коли я буваю в Києві і президент, і міністри, і депутати запевняють, що хочуть допомагати, але на місці я кожного другого дня бачу слідчих, капітанів поліції, людей від прокуратури та МВС, які хочуть завести проти мене кримінальні справи. Вони також нічого не роблять з інформацією про корупцію, яку ми надаємо. – сказав він.

Крім того, Терещенко звертається до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням забезпечити незалежну і об’єктивну роботу прокуратури на місцях.

Після виступу Мішеля Терещенка, журналісти почали задавати питання. Склалося враження, що більшість із присутніх в залі працівників ЗМІ спеціально приїхали на прес-конференцію із Глухова.

Питання були на кшталт «А чому ви не даєте цю прес-конференцію у Глухові?», «Навіщо ви закриваєте комунальну газету «Народна трибуна» чи «По якому праву ви з 400 кв/м приміщення залишили «афганцям» лише 50?» В такому випадку Мішель Терещенко лише звично сумно посміхався, що лише «заводило» певний пул журналістів. Та все ж на наше запитання, Мішель Терещенко відповів.

– Невже ви думаєте, що Президент України, який з легкістю призначає головами РДА колишніх «регіоналів» підтримає вас?

– Я поважаю Президента, у нас гарні стосунки і зв’язок. Він завжди позитивно говорив про мене і мою роботу в Глухові. Що відбувається між ним і його людьми і міській раді Глухова, я не знаю. Незважаючи на слова Порошенка про підтримку, його допомоги я не бачу. Треба подивитися і розібратися, чому Президент хоче допомагати, а його люди нічого не роблять.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: