2,783 читачів

Обласний турнір з карате провели на новому татамі

1

В Білій Церкві відбувся Київський обласний турнір з карате за правилами «WKF версія 9.1», організований клубом карате «Дайтан». Щоб з’ясувати, хто кращий зібралося понад сто юних спортсменів, які змагалися у дисциплінах «ката» і «куміте» в 13 вікових категоріях. Турнір тривав близько 8 годин і більше ніж 200 глядачів стали свідками запеклої боротьби.

На відкритті турніру були присутні заступник начальника управління молоді й спорту БМР Валентина Коросько, депутати міської ради Андрій Король, Дмитро Поліщук, Борис Смуток.

«Ката» – «формальна вправа», «комбінація», є послідовністю групи прийомів у японських бойових мистецтвах, які пов’язані один з одним принципами ведення бою з уявним одним чи декількома противниками. Тут визнані фаворити підтвердили свій клас, викликавши захоплення у присутніх чітким виконанням вправи, коли чути характерні звуки натягнутої різким рухом тканини кімоно, а крик «Кіай!» розноситься залою. Дівчата і хлопці відпрацьовували на «відмінно». Деякі неофіти цього виду спорту дещо легковажно поставилися до змагання, але для них поки головним є участь, а не перемога. Президент клубу карате «Дайтан» Олексій Чижов, тренер Руслан Гурський в перервах між виступами ділилися думками про важливість залучення дітей до спорту, щоб мінімізувати негативні явища, які впливають на них під час формування особистості.

– Це велике свято для дітей. Головне для них – справитися з хвилюванням, пересилити себе і показати рівень підготовки. Мені приємно, що в місті з’явилися люди, які допомагають нам виховувати спортсменів сміливими, рішучими, стійким і відповідальними. У нас є великі перспективи в цьому виді спорту, – сказав Олексій Чижов.

Зате в «куміте» (різновиді бою) все змішалося. Тут на перший план вийшли краща підготовка спортсменів на даний момент. Комбінації ударів чергувалися із вдалими захисними блоками, блискавичні перемоги передували важким, затяжним поєдинкам. І переможці отримали нагороди заслужено.

Турнір відбувся на новому татамі, яке було придбане завдяки спільним зусиллям батьків юних спортсменів клубу карате «Дайтан», громадського діяча Володимира Полочанінова, депутата міської ради Андрія Короля. «За молоддю – майбутнє нашої держави. І я разом з Дмитром Поліщуком, який представляє «Рух молоді» вирішили вам допомогти, – сказав депутат БМР Андрій Король. – Сьогодні не буде переможених, лише переможці, бо ви надбаєте нових вмінь і навичок».

Дмитро Поліщук висловив підтримку здоровому способу життя, бо Україні потрібно виховувати націю переможців. Борис Смуток привітав учасників змагань, їхніх батьків і запевнив, що і в подальшому двері Першої Білоцерківської гімназії будуть відкриті для каратистів «Дайтану».

«Сьогодні у каратистів Білої Церкви великий день, бо такий турнір з великою кількістю учасників організовано на високому рівні, на новому татамі. Добре, коли співпраця між батьками спортсменів, депутатами міської ради і громадськими діячами дає чудовий результат. Карате – олімпійський вид спорту, то ж вперед за нагородами!» – поякував від імені батьківського комітету клубу «Дайтан» Костянтин Климчук.

Більше фото тут

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: