664 читачів

Перший конкурс читців творів Володимира Іванціва

1321087791

Білоцерківцям дуже пощастило, що в бібліотечній системі міста працюють люди, всім серцем віддані своїй справі. Попри економічні негаразди і кризу духовності, регулярно оновлюється книжковий фонд, напрацьовуються нові методи спілкування з читачем, філіали оснащуються точками виходу у всесвітню мережу Інтернет, регулярно проводяться літературні конкурси і читання. Позаяк Біла Церква вирізняється цілою плеядою талановитих, самобутніх поетів, то білоцерківська центральна бібліотечна система запланувала провести ряд літературних конкурсів, де конкурсанти читатимуть поезію місцевих літераторів. Перший такий конкурс відбувся в останній день жовтня і присвячений був творчості Володимира Іванціва, який 30 жовтня відзначив своє 75-ліття.

Поезія Іванціва оригінальна – вона водночас гостро сатирична і тонко лірична. Її неможливо зрозуміти очима, а треба відчути серцем. Володимир Опанасович не визнає полутонів і зажив собі славу правдоруба. Такий він в житті, такий він і в своїй творчості. А ще Володимир Іванців може вжити гостре слівце, яке повною мірою буде характеризувати і викривати недоброзичливця України. Та поряд з такими гостро соціальними віршами в його поезії присутня невмируща любов. Все це ускладнювало завдання конкурсантам, але вони з честю вийшли з цієї непростої ситуації

За перемогу в чотирьох номінаціях змагалися учні білоцерківських шкіл, гімназій, колегіуму, студенти коледжу. Вони читали вірші зі збірок „Русява Рось”, „Окраєць часу”, „Автограф кохання”. Сам автор, що благословив юних читців, отримував від їх декламації задоволення і, якщо бува конкурсант забував частину вірша, підбадьорливо його виправляв. Та такі ситуації були вкрай рідкісними. Учасники відповідально поставилися до конкурсу і рівень конкурсантів був достатньо високим. Прискіпливе журі довго радилося, визначаючи переможців і володаря Гран-прі. Ними стали:

Кравчук Уляна, Нестеренко Анна, Черненко Ольга. А володарем Гран-прі літературного конкурсу стала Новохацька Ірина.

Після вручення нагород, кожен бажаючий міг отримати автограф і побажання поета, громадського діяча і патріота України Володимира Іванціва.

Джерело: grif.ua

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: