2,004 читачів

Сині й жовті наші… пояси

DSC_0787

Традиційно в кінці травня виховаці клубу карате «Дайтан» здавали іспити і доводили своє право пов’язати на кімоно пояс того чи іншого кольору.

Атмосфера в залі була напруженою, адже пояс для каратиста – це як погон для військового. От тільки військовим присвоюють чергові звання за вислугу років і за заслуги, а каратисти отримують пояси з рук сенсея лише за заслуги. Можна все життя проходити в білому поясі, якщо ти лінивий, але таких в «Дайтані» немає.

Принцип рівності для вікових категорій діє в «Дайтані», де тренери і президент клубу Олексій Чижов не лише намагаються виявити у юних спортсменів приховані фізичні завдатки, але й проводять велику виховну роботу по розвитку людських якостей.

Тож коли на рахунок «п’ять» (японською мовою, звісно) багатоголосе «кіай» струшувало вікна спорткомплексу, то в цьому не було нічого дивного. В «Дайтані» багато вихованців і багато амбітних спортсменів. Вирізнялися дві найбільші групи – ті, хто отримував білий пояс, і ті – хто жовтий. Це ази техніки й фізичної підготовки. Хтось неодмінно «відсіється» пізніше, але буде багато тих, хто далі шліфуватиме майстерність. Тут вже важливі не тільки здібності, а й велике працелюбство. Тож вищезгадані каратисти після іспиту, радісно посміхаючись, стискали свої заслужені пояси і попадали в обійми рідних. Для багатьох це ще забавка. Справжні випробування будуть пізніше.

По це можуть розказати ті, хто претендував на синій чи зелений пояси. Президент клубу Олексій Чижов і тренер Руслан Гурський ганяли спортсменів немилосердно. Всі обливалися потом. Це було видно по потемнілим кімоно і мокрим чубам. Зауваження до різкості й акцентованості, до техніки виконання (ката) і рівня фізичної готовності, до знання термінології. І це були не просто присікання, а й показ елементів і техніки ударів власним прикладом. Тож багато хто аж рота відкривав, дивлячись як високо злітає нога наставника. Не один каратист був змушений повторити той, чи інший елемент, поки тренери, які приймали іспит, не кивали задоволено головою: «Іспит здано!»

Тремтіли спортсменів руки від втоми, але всі були задоволені. Недаремно літри поту було пролито на тренуваннях. Участь каратистів «Дайтану» у всеукраїнських та міжнародних змаганнях і їхній успіх там, лише підтверджують високий рівень білоцерківських каратистів.

14 травня на Кубку клубу «Сен-Бін», на який з’їхалося близько 700 спортсменів, наші спортсмени показали наступні результати:

Варвара Руденко (ката) – 1 місце; (куміте) – 3 місце
Злата Лобасенко (ката) – 2 місце; (куміте) – 3 місце
Марія Присяжна (ката) – 3 місце
Віолетта Дронко (куміте) – 3 місце
Єгор Шеремет (ката) – 2 місце
Антон Яцюк (ката) – 2 місце
Олександр Мількевич (куміте) – 1 місце
Святослав Чагарний (куміте) – 3 місце
Владислав Корніенко (ката) – 3 місце; (куміте) – 3 місце
Назар Шевченко (куміте) – 3 місце
Вадим Марусич (куміте) -2 місце
Іслам Читаев (куміте) – 3 місце

З найкращого боку показали себе перспективні спортсмени Саша Телюк, Андрій Чинь, Станіслав Шевченко, Олег Изюров, Тимур Іванченко, Артур Братасюк, Артем Литвин.

Травень був «гарячим» місяцем в плані змагань. Каратисти «Дайтану» їздили на турніри в усі куточки країни. Так 13 травня в Харкові команда білоцерківців просто не помітила суперників на татамі в дисципліні «командне куміте) й завоювали на трьох 5 медалей:

Аліскер Велієв особисте (куміте) (16-17 років) – 3 місце, командне (куміте) (16-17 років) – 1 місце;
Едуард Резчик особисте (куміте) (14-15 років) – 1 місце, командне (куміте) (16-17 років) – 1 місце.
Олексій Чижов (ката 18 ) – 2 місце.

В продовження успішних виступів потрібно відмітити участь у міжнародному турнірі у Львові Union Cup, який проводився 20 травня 2017 г. В столицю Галичини приїхало понад 800 спорстменів, але білоцерківці й тут показали надзвичайно високий клас:

Олексій Чижов (ката) 16 – 1 місце
Едуард Резчик (куміте) кадети – 3 місце.

Біла Церква в карате стає своєрідним синонімом якості й грамотності в підготовці спортсменів. Красивий і мужній вид спорту, який увійшов в програму олімпійських ігор, чекає на хлопців і дівчат. Можливо, саме тут виростуть олімпійські чемпіони. І хтозна, може в «Дайтані»? Ми в це віримо.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: