1,580 читачів

Що я розкажу про Крути синові? Про українську перемогу!

1422531249_kruti

В Україні вміють лити сльози. Ця надмірна сльозливість іноді заважає пильніше придивитися до національної героїки.

Костянтин Климчук, просвітянин, видавець, волонтер
Костянтин Климчук, просвітянин, видавець, волонтер

Завтра ми всією сім’єю поїдемо вклонитися героям Крут. Син вже підріс, носом не шмаркає, тож дорогу витримає. А те що поїздка піде йому на користь, я не сумніваюся.

Що я розкажу синові про Крути? Я розкажу про видатну перемогу в боротьбі із переважаючим ворогом. Я розкажу, як кілька сотень чоловік, без грунтовної військової підготовки, змогли нав’язати волю на полі бою регулярній армії.

Я також розкажу про зрадників у дорогих піджаках, які засідають у гарно вмебльованих кабінетах і лише вміють проливати сльози на могилах героїв. Які замість того, щоб будувати і забезпечувати армію, складали промови і виголошували їх на зібраннях.

Скажу, що таких зрадників і сьогодні безліч. Тільки піджаки стали більш дорогими, а кабінети розкішнішими. От тільки слова здрібніли. До промови Грушевського Петру Порошенку не дотягнути. А він має звичку бухатися на коліна перед портретами Небесної сотні, загиблим в Донбаських степах. Правда бухкається все рідше…Про Іловайськ, аеропорти та Дебальцево, бач, і не згадує…

А може, досить підігрувати ідеологічним ворогам, які виставляють нас недоумками? Під Крутами ми здобули перемогу, на Майдані не було “побитих дітей, а були свідомі молоді громадяни. Ми вміємо перемагати, але за сльозами не треба забувати про ГЕРОЇКУ!

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: