1,520 читачів

Волонтери «Часу змін» показали молоді життя на передовій

U5XMlQw-yeo

Волонтери зустрілися зі школярами та студентами в центральній бібліотеці


Про зустріч волонтерів «Часу змін» із школярами ЗОШ №1 і студентами академії обліку і аудиту у центральній бібліотеці була домовленість ще два тижні тому. Завдяки завідуючій Людмилі Федорівні Чупак, спілкування з волонтерами у цьому по-справжньому культурному центрі, стали регулярними. До зустрічі готувалися ретельно, але життя вносить свої корективи. І все, про що планувалося говорити було доповнено новими враженнями. Адже напередодні вдалося вирватися до Донецького аеропорту, де було передано дальномір для снайпера.

Фотографії з позицій українських військових вразили молодь. Не можна байдуже дивитися на руйнацію, яку завдають бойові дії. Розбиті мости, розбомблені прямими влучаннями з гармат і мінометів будинки, спалені й викручені вогняним шквалом машини. І серед цього жаху війни протистоять ворогу вояки ЗСУ.

Вони облаштовують укриття між уламками бетону, викопують бліндажі для життя серед цехових стін, радіють клаптику вцілілої стелі над головою де можна пересидіти дощ. Солдати несуть чергування на дорожніх ров’язках, філософські сприймаючи й жартівливо коментуючи стрілянину навколо і вибухи мін на мосту, який служить їм бункером. Це – будні війни. Без атак, без проривів, тяжка і виснажлива, в якій ми маємо перемогти.

Ми говорили про стійкість воїнів і їхні надії на мирне життя. Вони раді бачити людей з Великої України. І ми не єдині, хто допомагає солдатам пережити фронтові труднощі. Про душі й моральний стан піклуються і священники, які їздять із пастирськими місіями в зону війни, як от Іван Кречківський і Михайло Іжик УПЦ Київського патріархату. Там вони побували капеланами, здійснювали богослужіння, сповідали і причащали воїнів. Запевнили, що там, на фронті, атеїстів немає. Віра в Бога додає хлопцям сил і укріплює віру в перемогу.

А ще музика. Без неї на фронті нікуди. Жаль лише, що все одно там переважає російська попса. З цим пережитком борються Ольга Безклінська, завідуюча відділом фортепіано музичної школи №3 і голова Всеукраїнської асоціації музикотерапевтів разом з Людмилою Глущенко, заслуженим працівником культури України. Вони влаштовують для бійців концерти, розігрують мінівистави і всіляко дбають про моральне здоров’я військових.

От так всі ми наближаємо перемогу. Всі разом, кожен на своїй ділянці. Бо разом переможемо.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: