1,944 читачів

Каратисти «Дайтану» наламали дров, або щоб в рік Жовтого собаки медалі були золотими

26195184_1782980051773814_2071606826_o

Бути по-іншому й не могло, бо клуб карате «Дайтан» серйозно підходить до підготовки своїх спортсменів.

Кращим результатом його роботи може слугувати переповнений глядачами зал під час іспиту на рівень майстерності, який здавали вихованці клубу. Вони і стали свідками того, як під різкими ударами кулаків хлопців і дівчат тріщали й ламалися дошки. Таким чином спортсменам давалася перепустка до наступного етапу іспитів. Тоді й видав президент «Дайтану» Олексій Чижов жарт про заготівлю дров на зиму.

Дошки трощили ті дайтанівці, які випробовували свій гарт, щоб заслужити сині та коричневі пояси. Проте в залі більшість складали ті, хто лише стає на перші щаблі майстерності в цьому виді спорту. Їхня кількість зростає майже в геометричній прогресії, що свідчить про високий рівень підготовки в клубі карате «Дайтан». Його члени в минулих роках завоювали чимало нагород на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у себе в країні та за її межами. Маємо впевненість, що рік Жовтого собаки додасть медалей відповідного кольору, тобто, золотого. Можуть бути й срібні та бронзові, бо лише здолавши багато труднощів і проливши на тренуваннях літри поту здобудеш справжню майстерність.

Дивитися на роботу тренерів в «Дайтані» саме задоволення, а вони самі теж отримують задоволення від роботи з дітьми. Не лише під час іспитів, де панує атмосфера дружелюбності, а й під час тренувань. Іспит – то верхівка спортивного айсбергу, піком якого будуть змагання.

26179554_1782981061773713_2086584939_o

Тренування відбуваються в такій же дружній обстановці, що не заважає Олексію Чижову і Руслану Гурському вимагати від спорсменів роботи через «не можу». Вони на власному досвіді знають, що лише так, через біль у м’язах, фізичну втому й спустошеність, відпрацьовуються до автоматизму всі вправи і комбінації, удари і блоки, які потім дають змогу підняти над головою здобутий кубок.

На іспитах по-справжньому було тісно, але працювали каратисти «Дайтану» з повною віддачею. Рубали руками повітря в ударах, з характерним хлопанням натягнутої тканини ставили блоки, вміло переміщувалися по паркету. Без душероздираючого «Кіай», звісно, теж не обійшлося. А потім фізична підготовка. І тут вже багато діток дійсно працювало через «не можу», мріючи про заслужений пояс певного кольору. І так чотири години підряд.

53

Тому й радість була справжня, непідробна. Отримати пояс з рук Руслана Гурського і Олексія Чижова було справжнім святом для юних спорсменів. Більшість із них не буде видатними спортсменами, але вони будуть гармонійно розвиненими людьми і просто фізично здоровими. А поки це їхня перемога, здобута самостійно. Горда постава із заслуженими білими, жовтими, оранжевими, синіми, зеленими, коричневими поясами, спільне фото… Свято спорту вдалося. Попереду в «Дайтану» нові спортивні вершини.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: