3,762 читачів

Перший в Україні футбольний турнір для дошкільнят відбувся в Білій Церкві

DSC_0061 ава

Легендарний гравець збірної України і київського «Динамо» Владислав Ващук вручав призи юним футболістам у Білій Церкві

Він був опорою оборони не лише знаменитого футбольного клубу з Києва, а й «цементував» захисні редути в збірній країни. Центр оборони в парі з Олександром Головком, Сергієм Федоровим був непрохідним для більшості суперників. Він забивав голи у найвідповідальніші моменти, коли, здавалося б, гра зовсім не клеїться. Його ім’я – Владислав Ващук. Він з цікавістю спостерігав за перебігом матчів, підходячи до місць футбольних баталій. «Ніколи б не подумав, що три-чотирилітні діти будуть грати. Я сам починав з шести років, а тут футбол «помолодшав». Діти розуміють, куди бігти, куди бити. Людям притамана натуральність і ми, в свій час, тренувалися на траві. Сьогодні йде тенденція до штучних полів. Вона цікава, але потрібно використовувати для виховання футболістів натуральні поля. Мені подобається спілкуватися з дітьми, за ними майбутнє. Тому я завжди готовий відгукнутися на заклик про допомогу заради доброї справи. Ми ще й про тренерів маємо подбати, бо тренер повинен весь час вчитися і правильно навчати дітей. Тут в нас є великі проблеми», – поділився враженнями знаменитий захисник київського «Динамо».

DSC_0339

Ващук став найбільш очікуваним гостем міжобласного турніру «Футбольне літо-2017», який був організований футбольною школою «Arsіk-Club» (директор Олександр Синьоокий) спільно з білоцерківською міською федерацією футболу та відділом фізичної культури та спорту БМР і проведений в Білій Церкві за підтримки заступника Київської обласної федерації футболу Леоніда П’яти. Юні футболісти були просто щасливі ступити на смарагдовий трав’яний килим справжнього стадіону. Змагання відбувалися в двох вікових категоріях 2010-11 та 2012-13 років народження.

DSC_0131

«Ми дуже багато проводимо змагань з футболу для дітей в Білій Церкві різних вікових категорій. А діти, які сьогодні вийдуть на поле, перший раз братимуть участь у справжньому турнірі. Час зараз непростий. В місті мало футбольних полів, їх потрібно ще мінімум два. Я дивлюся на цих дітей і бачу, що тут є чемпіони, які представлятимуть Білу Церкву в командах Прем’єр-ліги», – сказав керівник Білоцерківської міської федерації футболу Валерій Поздняков.

Найбільший ажіотаж викликав турнір найменших учасників, які веселою зграйкою намагалися закотити м’яча в мініатюрні ворота. Тут годі й говорити про тактику і стратегію, але гасали по траві малюки завзято на радість численних мам і татусів, які обступили майданчик.

DSC_0548

Загалом батьки маленьких спортсменів були надзвичайно активними. Зібралося їх повболівати на стадіон кількасот чоловік. Не кожен матч професійної команди «Арсенал-Київщина» збирає стільки глядачів на матчі регулярного чемпіонату України. Ось де потрібно працювати менеджменту футбольного клубу. Бо тати-мами просто виплескували свою енергію і завзято підтримували кожен рух своїх малюків.

DSC_0335

А малечі іноді дуже діставалося по ногах від суперників (футбол – не балет) і не один хлопчинка тримався в сльозах за розбите коліно чи забиту голову. Але матусі втішали, витирали слізки й футболісти знову віддавалися грі. А татусі іноді могли й міцне слівце зронити. Ось це – просто сором і ганьба. Стадіон – не запльований «генделик», матюкатися при дітях – зась.

DSC_0478

А старші хлопчаки дійсно не хотіли поступатися один одному. Як сказав один з тренерів: «Якщо не виховувати характер переможця змалку, то звідкіля взятися перемогам?» І футболісти не жаліли своїх ніг, та й суперникам перепадало «на горіхи». В турніри 6-7 літніх вже можна було побачити технічні фінти й обводки, впевнений прийом м’яча і акцентовані удари по воротах, сейви воротарів, цікаві комбінації.

DSC_0605

DSC_0532

Були й красиві голи. Команди «Фортуна» з Христинівки, «Каскад» з Броварів та «Оріон» з Сквири склали достойну конкуренцію білоцерківцям. Головний приз виграла команда «Каскад» (Бровари), яка запам’яталася контролем м’яча і влучними ударами.

DSC_0915

Завершилися спортивні баталії врученням нагород. Спортсмени отримували медалі з рук Владислава Ващука, а їхні капітани гордо піднімали над головами важко здобуті кубки. Найбільш яскравим моментом церемонії став забіг дев’ятикратного чемпіона України вздовж вишикуваних команд і привітання з кожним маленьким футболістом за руку.

DSC_0772

Батьки теж тягли руки і отримали від Ващука «привіт». «Я хотів би подякувати організаторам турніру, футболістів, батьків зі спортивним святом. Мене охоплювали неймовірні емоції. Коли я спостерігав за матчами і бачив, що ви добре розумієте футбол. Бажаю вам вчитися і перемагати, щоб примножувати славу українського футболу!» – привітав всіх присутніх заступник КОФФ Леонід П’ята. Голова громадської організації «Біла Церква Разом» Микола Бабенко вручив юним футболістам, які найбільше відзначилися, грамоти, також кожен клуб отримав від громадського діяча у подарунок м’яч.

DSC_0760

Турнір завершився. Команди розвезли в свої міста кубки, спортсмени почепили на найбільш помітні місця медалі. Ми сподіваємося, що з цих малюків виросте справжня когорта футболістів, які принесуть славу і здобутки українському спорту.

1

Повний фоторепортаж ТУТ

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: