2,418 читачів

Справжні майстри карате відвідали Білу Церкву

mxuynG3omgY

Навіть варто було б сказати не «майстри», а «сенсеї»

Крім того, що вони народжені раніше за всіх учасників семінару, організованого клубом карате «Дайтан», так вони ще й досягли надзвичайно високого рівня майстерності в такому мужньому видові спорту, як карате. А про те, з яким захватом дивилися на сенсеїв вихованці клубу «Дайтан» й говорити поготів.

Ім’я цих сенсеїв – Минаєв Олексій, чемпіон України, майстер спорту міжнароднї категорії, член національної збірної й Сіраковський Микола, тренер членів збірної України по карате. Їх запросив клуб «Дайтан» для допомоги в освоєнні нових методів тренувань й переймання досвіду.

Досвід просто так не переймається. Тож гості добряче таки «поганяли» не тільки юних спортсменів, але і їхніх тренерів. Всі були втомлені, та ця втома ніщо в порівнянні із пізнанням нових можливостей для тренувань.

Після кількох годин тренувань кожен із сенсеїв погодився дати коротке інтерв’ю. Першим спілкувався Олексій Минаєв. Власне він підійшов до цього без відриву від тренувань, адже сенсей пильно стежив за розминкою спортсменів.

– Ви можете оцінити потенціал білоцерківських каратистів?
– Так, чудова команда. По-перше, ми знайомі досить давно, бо чотири роки тому я вже приїздив у Білу Церкву. Проводив семінар, але хочу зазначити, що рівень білоцерківців значно зріс. Як і у мене. Ми зростаємо разом, розвиваємося.
– А є взагалі перспективи розвитку карате?
– Звичайно, карате стрімко розвивається, особливо в олімпійському виді. Карате внесено до програми Ігор у 2020 році.
– Тобто можемо замахнутися на олімпійські медалі?
– Щодо медалей, то треба бути обережнішим у висловлюваннях, але не бачу причин їх не взяти.
– Спортсмени були сильніші зараз чи в минулі роки?
– Змінилися методики підготовки, виросли й тренери. Тож сьогодні методики більш прогресивні. Ми вже підтягуємося до рівнів лідерів цього виду спорту в Європі – іспанців та французів. Ми вже перемагаємо на чемпіонатах, але найголовніші медалі ще попереду.

Інший гість Білої Церкви Микола Сіраковський теж давав інтерв’ю, поглядаючи в зал. Заняття було в розпалі, але поки спорсмени виконували вправи, то сенсей знайшов можливість відповісти на кілька питань.
– Чемпіонів в цьому залі вже бачите?
– Кожна людина має потенціал для перемоги, всі знайдуть в карате щось своє. Шлях воїна – це постійне вдосконалення майстерності. Для справжнього майстра цей процес важливіший ніж кінцева мета. Можна довго тренуватися, але приїхати і програти в першому ж бою. І їхня мета перемогти на Чемпіонаті Європи не буде досягнута, але ці місяці тренувань, шлях до мети дуже сильно піднімуть особистість спортсмена, саме як людини. Головне – перемога над собою. А серед дітей можна побачити таланти й після двох-трьох тренувань. Та наш спорт – це такий, в якому талант має вагу, але найголовніше – копітка праця.

– Скільки років триває ваш шлях до високого рівня майстерності?
– Він ще не закінчений і мені потрібно ще довго над собою працювати, а почав я це робити 26 років тому.
– Раніше під словом «карате» розуміли всі види бойових мистецтв, сьогодні люди приводять своїх дітей займатися конкретно «карате»?
– Я вважаю, що карате є найбільш популярним видом єдиноборств. У нас в Києві повні зали. Люди різного віку приходять на заняття саме нашого направлення карате.
– Буває так, що батьки просять вас навчити їхніх дітей битися?
– Насправді я не пам’ятаю, коли таке було. Та якщо така ситуація стане реальністю, я скажу: «Окей. Навчимо!» Ми дамо все. Та більшість людей приводять до нас дітвору, як на спорт. Біла Церква може стати одним із базових клубів для збірної України. Клуб «Дайтан» готує гарних спортсменів.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: