1,464 читачів

Виставку Василя Гелетка побачила Біла Церква, а тепер на черзі Фастів

15380641_1464343473583285_1275798474119349276_n

Білоцерківська “Просвіта” та Фастівський краєзнавчий музей вчора, 13 грудня, відкрили персональну виставку В.Гелетка “З нами Бог і Україна”

День Андрія у Фастові видався не простим. В народі є звичай «на Андрія» приходити парубкам до хати з подарунками. Так і в Фастівський краєзнавчий музей прибув не парубок, але козак, художник Василь Гелетко з подарунком – виставкою своїх робіт.

Перед цим вона була представлена у Білій Церкві, а нині естетичне задоволення від перегляду картин можуть отримати і фастівчани.

На відкритті виставки були присутні фастівський міський голова Михайло Нетяжук, його заступник з гуманітарних питань Олена Давиденко, почесний громадянин міста, художник Анатолій Древецький, парох місцевої громади УГКЦ о. Віталій Марцинюк і ще багато зацікавлених. З Білої Церкви прибули керівники «Просвіти» і «Молодої Просвіти» Костянтин Климчук і Тетяна Виговська.

Всі, хто виступав на відкритті, робили акцент на цікавому авторському баченні Василем Гелетком творчості Тараса Шевченка, його пошуки і композиції. Також о. В. Марцинюк відмітив чудові картини художника з Черкащини на релігійну тему.

Та найбільш цінною і вагомою була порада знаного художника і скульптора Анатолія Древецького, сказана ним під час дружнього спілкування: «Ви йдете правильним шляхом. Дослухайтеся до свого серця, воно ніколи не зрадить. Я бачу у вас художника і завжди буду радий вітати вас у себе».

Фастівчани і жителі Фастівського району можуть насолодитися картинами Василя Гелетка завітавши в краєзнавчий музей, чи відвідавши експозицію в музеї Кирила Стеценка в селі Веприк. А Василь Гелетко готує до Шевченківських днів фастівчанам сюрприз.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: