2,011 читачів

В Білоцерківському краєзнавчому музеї презентували книжку про Євгена Коновальця

57062111_2253746794886078_6887954724654415872_o

11 квітня в КЗ КОР “Білоцерківський краєзнавчий музей” відбулася презентація книги Василя Штокала “Соборність і самостійність УВО: чин Коновальця”. На презентації були присутні білоцерківські краєзнавці, історики, бібліотекарі, працівники музею, учні та педагоги БНВО “Ліцей-Мала Аакадемія Наук”. Модерував презентацію директор видавництва “Час Змін Інформ”, старший науковий співробітник БКМ Костянтин Климчук.

Тернополянин Василь Штокало розповів присутнім про історичні паралелі між поліями сторічної давнини і теперішнім часом і позицію корпусу Січових Стрільців під час Антигетьманського повстання. Зазначив важливість традиційного українського виховання у формуванні патріотичних сил. Окремо приділив увагу діяльності УВО в часи після придушення Української революції 1917-21 років.

Також на прохання модератора Василь Штокало поділився досвідом пошуку джерельної бази для написання книги, що стане в нагоді молодим історикам, які навчаються в БНВО “Ліцей-МАН”. Книга “Соборність і самостійність УВО: чин Коновальця” передана в бібліотеку Білоцерківського краєзнавчого музею. Також в книгозбірні наукового закладу є електронна версія роботи Василя Штокала, що полегшить роботу дослідникам постаті Євгена Коновальця.

Після презентації видавництво “Час Змін Інформ” запропонувало Василю Штокалу співпрацю з метою видання нових книг, що висвітлюють події Перших визвольних змагань.

Коментарі

коментарів

Related posts

Leave a Comment

Увійти за допомогою: